Meniu

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

SCÂNTEIA As - Ziar electronic de atitudine pro-comunistă editat de Asociația Scânteia

Nr. 1 martie 2009
înapoi

A.1. Cuvânt înainte

Editarea în ediție electronica a ziarului ,,SCÂNTEIA As” reprezintă punerea în practiă a prevederilor Statutului Asociației SCANTEIA(art.7).
Ziarul ,,SCÂNTEIA As” continuă  activitatea ziarului electronic al Noului Partid Comunist Român, ,,SCANTEIA pentru Socialism” într-o formă nouă și cu un  conținut superior, corespunzător cerințelor etapei pe care o parcurge societatea.
Am adoptat denumirea întrucât ,,brandul” SCANTEIA este de notorietate ca aparținând mișcării pentru socialism din România, respectiv comuniștilor, iar Asociația SCÂNTEIA aparține de fapt acestora precum și susținătorilor lor.
Am adăugat particula ,,As” ( diminutiv al cuvantului Asociație) pentru a se deosebi de alte demersuri de a publica ziare sub denumirea Scanteia, vezi cazul ziarului ,,Jurnalul Național” care publică sub forma de supliment un așa zis ziar Scînteia, o adevărată parodie la prestigiosul ziar ,,Scînteia” fost organ al PCR până la asazis-a ,,Revoluție” din decembrie 1989.
Prin demersul publicistic ziarul ,,SCÂNTEIA As” își propune să redea actualitatea socială, politică, culturală etc, internă și internațională, de pe o poziție de stânga, socialistă și comunistă. Se mai dorește ca acesta să fie o adevărată tribună de luptă împotriva ideilor anticomuniste, a denigratorilor perioadei socialiste de dezvoltare a României și a socialismului în general, de redare a realizărilor dar și a neîmplinirilor epocii socialiste într-un mod cât mai obiectiv.
Prin SÂNTEIA As”  comuniștii iși vor exercita DREPTUL la REPLICĂ.

Sa fie într-un ceas bun!