Meniu

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

SCÂNTEIA As - Ziar electronic de atitudine pro-comunistă editat de Asociația Scânteia

Nr. 1 martie 2009
înapoi

B. Stânga internațională

c) Turcia

Cei care ştiu bine sa ucidă înşeală lumea, înţelegerile cu Israelul continua

La Forumul Economic Mondial de la Davos, Elvetia, primul-ministru Recep Tayyip Erdogan i-a spus primului ministru israelian Shimon Peres "Stiti bine sa ucideti", dupa care, protestand impotriva moderatorului, a parasit intalnirea.

Aceste cuvinte ale lui Erdogan, el insusi prim-ministru al unui regim fascist colonial, au gasit un larg ecou in lumea intreaga, fiind in primul rand salutate cu entuziasm de poporul Gazei si popoarele Orientului Mijlociu. Dar in discursul sau de la Davos Erdogan nu a spus nimic despre intelegerile economice, politice si militare, atat secrete cat si deschise existente intre statul turc si cel evreu, printre care Acordul de Colaborare Militara Strategica existent intre Turcia, SUA si Israel. El nu a spus nimic despre felul cum autoritatile turce i-au atacat pe cei care demonstrau in fata consulatului israelian in timpul macelului din Gaza. La forum Tayyip Erdogan a spus "Pentru mine Davos s-a terminat", dar nu a spus ca si relatiile cu Israelul s-ar fi sfarsit.
Replicile dintre acesti 2 reprezentanti ale unor state care stiu bine cum sa omoare nu au mentionat nici un moment cat de bine colaboreaza ele in arta uciderii. De exemplu nu au pomenit deloc despre faptul ca pilotii militari israelieni se antreneaza in spatiul aerian turc, deci acolo invata ei cum sa ucida.

Recep Tayyip Erdogan si dictatura fascista coloniala pe care o reprezinta stiu de asemenea bine cum sa ucida. Stiu bine cum sa arunce gloante si bombe peste femei si copii. Stiu bine cum sa tortureze luptatorii de gherila si cum sa le taie urechile. Stiu bine cum sa faca detinutii sa dispara in arest sau sa violeze femei. Doar Tayyip Erdogan este cel care a spus: "Nu conteaza ca sunt femei si copii, noi vom face ce trebuie sa facem", atunci cand copii au fost impuscati in strada de politie in timpul serhildan-urilor din Amed. Pentru ca Israelul sionist "stie bine cum sa ucida", armele, bombele si gloantele fabricate in Israel sunt folosite in atacuri provocatoare, in atacuri asupra revolutionarilor si comunistilor si in razboiul murdar din Kurdistan. Pentru a putea sa ucida bine, colonialismul fascist reprezentat de Erdogan isi cumpara armele de la cei care se pricep la aceasta treaba.

In discursul sau Erdogan nu a pomenit nimic de toate acestea. Iar dupa ce acesta a fost urmat de apeluri telefonice si discutii in fata usilor inchise, el a declarat ca aceasta reactie a sa nu a fost fata de Peres ci fata de moderator, si a continuat sa ia parte la negocieri.

Reactia lui Erdogan, afişata cu putin timp inainte de alegerile locale, a avut un impact puternic asupra popoarelor Turciei si Kurdistanului de Nord, care condamna ferm crimele impotriva umanitatii comise de sionisti in Gaza. In fata oamenilor care au manifestat impotriva acestei agresiuni si au cerut anularea intelegerilor cu Israelul Erdogan si-a ascuns complicitatatea cu aceasta crima Fara a anula nici unul din aceste acorduri el s-a prefacut ca este impotriva agresiunii din Gaza, incercand sa foloseasca mania maselor in favoarea sa, in vederea alegerilor locale din martie. Daca el va obtine rezultate bune in N Kurdistanului in dauna miscarii nationale kurde si isi va intari pozitiile din V Turciei, aceasta nu poate sa insemne decat noi bombe israeliene aruncate asupra kurzilor, o intensificare a intimidarii revolutionarilor si comunistilor cu ajutorul Mossad-ului, ca si o continuare a zborurilor israeliene in spatiul aerian turc.

Se poate discuta asupra faptului cat de mare este insemnatatea declaratiei lui Erdogan asupra imperialismului american condus de Obama si asupra Israelului. Exista multe tari arabe "neutre" care colaboreaza cu SUA si Israelul. Acum ca Turcia a devenit o "tara partiala", care "ia partea palestinienilor" poate juca in planul imperialistilor americani pentru Orientul Mijlociu rolul morcovului, in timp ce Israelul poate juca in continuare rolul batei. Pe termen scurt atitudinea de la Davos ii poate aduce lui Erdogan dezavantaje, dar pe termen lung il va ajuta sa joace un rol important in Orientul Mijlociu, intarindu-i imaginea de "islamist moderat" de care americanii au nevoie in strategia lor pentru un "Nou Orient Mijlociu". Tayyip Erdogan continua sa joace bine rolul pe care americanii l-au rezervat Turciei in politica lor fata de Orientul Mijlociu, lucru dovedit de faptul ca relatiile cu Israelul continua, ca planul de a cumpara avioane israeliene fara pilot de tip Heron merge inainte, dupa cum au anuntat atat autoritatile turce cat si cele israeliene.
Cei care stiu bine sa ucida incearca sa-si ascunda rolul in propriile lor masacre si sa insele popoarele Turciei si Kurdistanului de Nord folosindu-se de furia lor legitima impotriva sionistilor.

Numai unitatea de lupta si solidaritatea popoarelor Orientului Mijlociu va reusi sa rupa acordurile economice, politice si militare, atat deschise cat si secrete, cu Israelul, si nicidecum dictatura fascisto-coloniala turca.

Jos cu imperialismul si ocupatia sionista, jos cu dictatura fascista coloniala colaboratoare a acestora!
Traiasca rezistenta de neinfrant a poporului Gazei!
Traiasca fratia popoarelor din Orientul Mijlociu si din intreaga lume!

Biroul international al MLKP – Turcia