Meniu

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

SCÂNTEIA As - Ziar electronic de atitudine pro-comunistă editat de Asociația Scânteia

Nr. 1 martie 2009
înapoi

B. Stânga internațională

d) Venezuela

Randurile lui Chavez: o intalnire cu viitorul
12 februarie 2009, Hugo Chavez

Din liniile noastre vreau sa felicit aceasta trupa de elita constituita din patrulele si comitetele pentru Da, pe sefii si coordonatorii acestora, pe membrii patrulei si ai misiunilor. Vreau sa fac o mentiune speciala despre curajoasele femei bolivariene, sau cum multe prefera sa se numeasca: femeile chaviste! De asemenea formidabila forta a tinerilor joaca un rol de avangarda, de nerv motor in masa populara care trebuie sa continue sa se miste cu viteza unui uragan!

Partidul nostru, PSUV, ca si partidele aliate, PCV, PPT, MEP, UPV… toti trebuie sa marsaluim uniti, intarind pasii catre victorie.
Astazi, desigur, este 12 februarie, si strigatul de lupta al marelui revolutionar José Félix Ribas, acel tanar iacobin cu sapca revolutionara, continua sa sune din valea unde se trezeste victoria, din acest oras eroic: “Nu putem opta intre a castiga si a muri. Este necesar sa invingem.”
Vom celebra apoi, baieti si fete, aceasta Zi a Tineretii asa cum trebuie, desfasurati in lupta, potrivind masina, convigandu-i pe nehotarati, convocandu-i pe toti in aceasta zi memorabila.
Pentru a continua sa ne castigam Independenta! Pentru a continua sa construim Patria Socialista! Pentru a continua transformarea Venezuelei intr-o tara puternica! Astazi este joi 12 februarie. Lipsesc doar doua zile.
Renuntam la orice altceva, cu veselie, cu multa inteligenta, cu multa pasiune pentru patrie.
Duminica 15, foarte devreme, tu, barbate, tu, femeie, tu, tanar venezolan, ai intalnire cu mine, o intalnire cu viitorul.
Te chem din inima, asa cum spune cantecul “Eu te voi astepta in acel loc”
Nu ma dezamagi, eu nu o sa te dezamagesc…
Tu stii ca eu, soldatul tau, traiesc prin tine si pentru tine.
Da domnule, vom invinge!

Mesajul lui Chavez din 15 februarie 2009

Compatriotule, iti vorbeste Chavez. Stii ca ne despart doar cateva ore de la a garantiza impreuna continuitatea Revolutiei noastre. Asa ca, pentru viitor, pentru copiii tai, pentru nepotii nostrii, pentru trecutul glorios care ne uneste, pentru acest viitor maret care ne asteapta, pentru patria frumoasa si buna, cu “puterea Venezuelei care sta in pace”  cum spunea Bolivar, cu stralucirea luminilor, a intelepciunii, in acest 15 februarie sa mergem tu si cu mine, avem o intalnire, iesim si imdeplinim misiunea noastra istorica. Esti indispensabil! Pentru Revolutie poporul este indispensabil. Sa mergem toti compatriotii sa votam DA PENTRU PATRIE!!, DA PENTRU VIITOR!!, DA PENTRU COPIII NOSTRI!!