Meniu

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

SCÂNTEIA As - Ziar electronic de atitudine pro-comunistă editat de Asociația Scânteia

Nr. 1 martie 2009
înapoi

B. Stânga internațională

d) Venezuela

Adevarul a invins!
16 februarie 2009, ABN

“Astazi a castigat adevarul in fata minciunii, a castigat perseverenta unui popor. Astazi am deschis complet usile viitorului”, a declarat in aceasta duminica presedintele Republicii Bolivariene Venezuela, Hugo Chávez.

Dupa primul buletin cu rezultate ale referendumului aprobatoriu a amendamentului constitutional, conform caruia optiunea DA a obtinut o victorie coplesitoare de 54%, Chávez a declarat “Venezuela nu se va mai intoarce la trecutul rusinos”.
Din Balconul Poporului din Palatul de la Miraflores, Seful Statului a felicitat toate batalioanele electorale ale Comandamentului Campaniei Simón Bolívar, Partidul Socialist Unit din Venezuela, alianta patriotica, puterea electorala si pe toti venezuelenii care au spus astazi DA amendamentului constitutional.
Seful Statului venezuelean, Hugo Chávez, a anuntat impulsionarea in forta in toate spatiile guvernului bolivarian a politicii celor 3R (revizuire, rectificare si reimpuls revolutionar).
“Guvernul, partidul si poporul; vreau sa reluam in forta in toate spatiile Guvernului politica celor 3R: revizuire, rectificare si reimpuls revolutionar, incepand cu acest moment”, a declarat de asemenea Hugo Chávez cu aceasta ocazie.

Triumful optiunii poporului
La orele 21:35, cu 94% din voturi transmise, presedinta Consiliului National Electoral (CNE), Tibisay Lucena, a anuntat ca propunerea amendamentului constitutional a fost aprobata cu 6.003.594 de voturi, care reprezinta un procent de 54,36%, in timp ce optiunea nu a obtinut 5 040.082 de voturi, adica 45,63%.
Odata cu inchiderea procesului de votare, care a inceput dimineata devreme la ora 6:00 si a durat pana la 6:00 seara, CNE a inceput transmiterea datelor, ceea ce a permis de asemenea sa se afle indicele de absenteism la vot, care a atins un nivel de doar 32,95%. In total au fost 199.041 de voturi nule si 11.242.717 voturi exprimate.
Presedinta Puterii Electorale, in numele directivei, a felicitat poporul venezuelean pentru succesul zilei de vot care s-a desfasurat in maxima normalitate in toate cele 11297 de centre de votare abilitate, care au beneficiat si de protectia Planului Republica.
Acest 15 februarie devine o alta zi istorica pentru democratia venezueleana, deoarece aproximativ 17 milioane de alegatori au avut oportunitatea de a merge la urne, pentru a decide aprobarea amendarea articolelor 160, 162, 174, 190 si 230 din Carta Magna, amendament prezentat de Adunarea Nationala.
Acest rezultat demonstreaza, inca o data, ca poporul venezuelean continua sa raspunda la chemarea de a participa ca protagonist facuta de presedintele Republicii, Hugo Chávez, liderul Revolutiei Bolivariene, care va putea astfel sa fie nominalizat intr-o maniera succesiva ca si candidat presidential, pentru a putea sa-si materializeze misiunea sociala pentru Venezuela.

(15 februarie 2009, Comandamentul Simón Bolívar)