Meniu

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

SCÂNTEIA As - Ziar electronic de atitudine pro-comunistă editat de Asociația Scânteia

Nr. 9; iulie - august 2010
înapoi

A.14. De prin presa adunate  Comentarii

1. În revista România Mare  nr 1043 găsim scris că ” Numărul sinuciderilor este în continuă creştere. Fenomenul e nfirmat de Institutul de Medicină Legală, care a publicat un document năucitor: în anul 2009, în România şi-au pus capăt zilelor aproape 3.000 de români, ceea ce înseamnă o medie de cca. 8 români pe zi. Pînă în anul 1987, numărul de sinucideri era cam de 1.000 pe an. Acum, s-a triplat, tendinţa fiind de continuă creştere, spînzurarea reprezentînd metoda predilectă (76,5%)”.

Comentariu: Aici se demonteaza minciuna ca românii erau nefericiți in perioada comunistă iar capitalismul, ascuns sub ”umbrela” democației, a adus libertatea și fericirea de s-a triplat numărul sinucidelor în comparatie cu anul 1987, dat ca reper. Cei care au trăit atunci știu ca situația românilor nu era ușoară, lipsurile în aprovizionarea cu produse de consum erau evidente, restricțiile în consumul de energie electrică și termică erau supărătoare pentru populație dar era o compensație în rapost cu situația de astăzi, se construiau locuințe, industria funcționa, se plăteau datoriile externe, România se dezvolta în continuare existând perspective că lucrurile se vor îmbunătăți fiindcă societatea românească ajunsese în situația să fie în stare să se autocapitalizeze, să-și creeze propriul capital de dezvoltare și deci nu avea nevoie să se împrumute de la instituțiile financiare internaționale( FMI, Banca Mondială și altele) înrobindu-se, așa cum o face astăzi. România era întradevăr independentă și suverană față  de situația de astăzi când este dependentă de capitalul străin. Este un adevăr elementar că cine este dator la alții nu poate fi considerat liber.

2. Tot în revista România Mare în cinci numere succesve (1037-1042) dr. Gheorghe Brasoveanu publica un material bine documentat în care prezintă nivelul de dezvoltare al țării noastre din anul 1938 comparativ cu anul 1966 , an când se împlineau 20 de ani de când PCR a preluat puterea. Cifrele sunt grăitoare cu privire la ce s-a putut face în 20 de ani de construcție a socialismului comparativ cu ce s-a putut face în ultimii 20 de ani de restaurare a capitalismului.

Mulțumim autorului și-l așteptăm și cu alte materiale la fel de valoroase necesare Reabilitării socialismului.

Textul integral se găsește reprodus în numărul curent al ziarului nostru

3. Într-un interviu publicat de ziarul Adevărul din 27 iunie 2010 cunoscutul econimist Daniel Dăianu spune că: ”E nevoie de lege marţială împotriva evaziunii“, referindu-se la evaziunea fiscală ce domnește în România.
Nu numai în acest domeniu este nevoie de ”legea marțială”, spunem noi, sunt și alte sectoare care au nevoie de această lege problema e, cu cine o aplicăm?
Articolul integral se găseste pe:  http://www.adevarul.ro/interviurile_2_plus_1/Daniel_Daianu-E_nevoie_de_lege_martiala_impotriva_evaziunii

4. Jurnalul Național din 27 iulie 2010 publică sub titlul ” Crucile din cimitirul economiei româneşti” o radiografie , incompletă, a ”marilor realizări” postdecembriste din economia românescă în tranziția ei spre capitalism, economie de piață și bineânțeles ”democrație”, spre disperarea celor care susțin că astăzi României îi este mai bine decât înainte de 1989.
Se mai miră că Nicolae Ceaușescu ar fi votat , dacă ar fi trăit astăzi, de aproape jumătate dintre români.
Aricolul îl găsiți la adresa: http://www.jurnalul.ro/stire-acum-20-de-ani/crucile-din-cimitirul-economiei-romanesti-550427.html

5. Un alt articol pe aceeași temă a publicat ziarul România Mare nr 1041, sub semnătura lui Carol Dina fost Prim-secretar al Comitetului de partid al Județului Galați, cu titlul ” După 20 de ani de jaf  anarhie şi minciună- ROMÂNIA FALITĂ”.  http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=6794&format=html