Meniu

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

SCÂNTEIA As - Ziar electronic de atitudine pro-comunistă editat de Asociația Scânteia

Nr. 9; iulie - august 2010
înapoi

A.15. Ansamblul de copii din Cuba „La Colmenita” în România

În perioada 4-14 iulie Ansamblul  ”LA CALMENITA” din Republica Cuba ne-a vizitat țara cu ocazia unui turneu european, venind din Spania.
Gazde în România au fost Palatul Copiilor din București și Ministerul Învățământului.

Turneul copiilor cubanezi, format din peste 30 de copii cu vârste cuprinse între 5 si 16 ani, face parte dintr-un turneu mai amplu prin Europa ca ”Ambasadori ai Bunăvoinței UNiCEF” cu mesajul ”Copiii - Cel mai puternic ambasador al schimbării”.

Copii cubanezi au prezentat spectacole în Bucureși – 6 august la Palatul Copiilor(fost al Pionierilor); 9 august în Târgoviște la Tabăra de copii; 11 august în Brașov și 12 august în Piatra Neamț.

La spectacolul din București tinerii artiști cubanezi au prezentat un program de mare ținută artistică, cu muzică , dans și voie bună caracteristic felului de a fi al poporului cubanez.

Gazdele oaspeților din Cuba, Palatul Copiilor-director prof. Camelia Munteanu, ar fi dorit să Ansamblul La Cormenita să concerteze în mai multe orașe din țară dar din păcate la apelul lor au răspuns doar autoritățile locale mai sus amintite.

Pe 14 august oaspeții au părăsit teritoriul românesc prin județul Constanța plecând spre Turcia, următoarea destinație a turneului