Meniu

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

SCÂNTEIA As - Ziar electronic de atitudine pro-comunistă editat de Asociația Scânteia

Nr. 9; iulie - august 2010
înapoi

B. Stânga internațională

c) Grecia
c.1.Solidaritatea poporului grec cu popoarele din India

Opriti crimele din India!

Partidul Comunist al Greciei (marxist-leninist) condamna cruciada criminala dusa in prezent de fortele represive indiene, atat oficiale cat si paramilitare, impotriva a milioane de tarani si Adivasi (comunitate tribala) din centrul Indiei. Asa-numita operatiune "vanatoarea verde", lansata de guvernul central de la Delhi si guvernele statelor Andhra-Pradesh, West Bengal, Chattisgarh etc, s-a transformat intr-o baie de sange, cu asasinate, arestari in masa, torturi si gonirea oamenilor de la casele lor, uneori sate intregi, cu alte cuvinte intr-un genocid. Scopul acestei operatiuni este eliminarea miscarii revolutionare armate si satisfacerea intereselor companiilor multinationale.

Escaladarea violentelor politice si a terorismului indreptat impotriva cadrelor si membrilor miscarii revolutionare, hartuirea si intimidarea oricarei persoane progresiste care incearca sa denunte crimele nu fac decat sa intensifice domnia terorii fasciste in tara. Ultimul incident de acest fel a fost uciderea cu sange rece a doua cadre ale Partidului Comunist Indian (Maoist), dupa ce au fost arestate si torturare de catre serviciile secrete ale statului Andhra Pradesh.

PCG (M-L) transmite salutarile sale revolutionare militantilor comunisti din India si isi exprima mania pentru uciderea tovarasului Azad.

Chemam toate fortele revolutionare si democratice din Grecia sa sustina lupta maselor populare din India si sa ia parte la mobilizarile organizate pentru condamnarea acestor crime si atrocitati comise impotriva poporului indian.

Declaratie comuna a organizatiilor de stanga- Protest impotriva masacrarii taranilor indieni

O operatiune represiva criminala cu participarea a sute de mii de forte de politie si paramilitare a fost lansata de statul indian pentru a frange rezistenta taranilor saraci din vaste regiuni ale Indiei. Este vorba de o rezistenta militanta de masa de pe arii vaste locuite de peste 100 de milioane de tarani saraci din comunitatea tribala Adivasi. Principalul scop al acestei ofensive este acapararea pamanturilor oamenilor saraci in folosul corporatiilor multinationale si locale care sa jefuiasca resursele naturale de aici. Trebuie mentionat ca in statul Bengalul de Vest s-a instaurat o stare informala de "urgenta".

In ciuda raidurilor ucigase ale fortelor represive miscarea taraneasca din India se intareste pe zi ce trece.

De aceea, pentru a suprima solidaritatea cu ea autoritatile indiene au lansat o campanie de intimidare impotriva intelectualilor care sustin rezistenta, cum ar fi binecunoscutul autor Arundhati Roy.

Organizatiile de stanga si democratice din Grecia denunta raidurile criminale ale autoritatilor indiene si sustin lupta taranilor saraci din India, exprimandu-si solidaritatea fara rezerve printr-un apel la o demonstratie de protest in fata ambasadei Indiei din Atena

Organizatia Comunista a Greciei
Partidul Comunist al Greciei (marxist-leninist)
Clubul cultural "Podul popoarelor Rasaritului"
Reconstructia Stangii
Convergenta Stangii Anticapitaliste
Noul Curent de Stanga
Organizatia Comunistilor Internationalisti din Grecia Spartacus
Revista Partizan
Miscarea Comunista Revolutionara a Greciei
Partidul Socialist al Muncitorilor