Meniu

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

meniu

 

Ziarul Scânteia AS

SCÂNTEIA As - Ziar electronic de atitudine pro-comunistă editat de Asociația Scânteia

Nr. 20; decembrie 2012
înapoi

14. Ce mai spun internautii

Ionescu Mihai

16 noiembrie 01:36

POT SPUNE CA MULTI ROMANI SUNT ANALFABETI POLITIC,CHIAR SUNT INDIVIZI CU PRETENTII DE INTELECTUALI CARE NU STIU CE INSEAMNA COMUNISM SI NEOLIBRALISM.DATORITA FAPTULUI CA ACTUALI POLITICIENI NEOLIBERALI SUNT FOSTI MEMBRII AI PARTIDULUI COMUNIST INAINTE DE 1989,MULTI INDIVIZI,BA CHIAR CU PRETENTII DE INTELECTUALI,CONFUNDA OMUL CU....IDEOLOGIA.SI ASTFEL EI CRED CA ACTUALUL SI FATISUL REGIM NEOLIBERAL CU MARI DIFERENTE INTRE SARACI SI BOGATI ESTE UNUL COMUNIST.UN ANALFABETISM POLITIC RUSINOS DE CARE RAD SI CURCILE. DIFERENTA DINTRE COMUNISM SI NEOLIBERALISM ESTE UNA PUR ECONOMICA,NEAVAND LEGATURA DIRECTA CU ABUZUL ASA CUM SE INOCULEAZA IN OPINIA PUBLICA,ABUZ CARE POATE EXISTA IN ORICE REGIM.DIFERENTA E CA IN COMUNISM NU EXISTA SECTOR ECONOMIC PRIVAT,IN NEOLIBERALISM DA.

 

Marcel Banu

15 noiembrie 20:28

Comunismul s-a luptat pentru înlăturarea exploatării omului de către om. În decembrie 1989 am înlăturat comunismul. Acum sîntem în faza de exploatarea omului de către om. Cel ce muncește la patron o știe, o simte. Lucrează pe bani puțini, sub o limită decentă de trai, dacă ridică capul să-și ceară drepturile, este amenințat cu concedierea, în timp ce patronul, din profitul firmei, în loc să dea salarii corecte, își face concediul pe alte plaiuri, rîzînd în fața angajaților de nenorocul lor... Unde ești tu Țepeș Doamne ?

 

Maria-Cristina Şerban

15 noiembrie 20:19

România, vândută la hectar - Agricultură

Sursa  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/174131.html

Potrivit tratatului de aderare la UE, începând cu anul 2014, străinii vor putea cumpăra terenuri agricole.

Tovarasi, cand se traia mai bine: in comunism sau acum? Vezi cat costau painea, laptele, zaharul, untul, tigarile, intretinerea, benzina si Dacia in comunism si cat costa acum
Cateodata, fiorul nostalgiilor dupa vremurile din comunism pare sa fie indreptatit.
Daca privim din anumite perspective, eliminand imaginea de ansamblu, sunt lucruri care s-au inrautatit din anii dinainte Revolutiei si pana in prezent.
Preturile: Multe din produsele sau serviciile din anii ’80 sunt acum cu mult mai scumpe. Astfel, multe din produsele de baza s-au scumpit de cateva ori de atunci si pana in prezent.
Intr-adevar, si salariile au urcat, dar si necesitatile romanilor au crescut. Am putea spune, chiar, ca necesitatile romanilor au ajuns acum la un nivel normal fata de perioada comunista
In general, alimentele s-au scumpit de doua ori de la finele anilor ’80 si pana acum.
De exemplu, o paine costa 4 lei (0,27 dolari) in comunism, iar acum costa 1,5 lei (0,4 dolari). Tot preturi duble avem si la zahar sau ulei.

In schimb, laptele s-a scumpit de patru ori! De la 4,5 lei (0,28 dolari), pana la 4 lei (1,1 dolari). Alte scumpiri uriase: benzina, ziarele, intretinerea la bloc, etc.